Diada internacional de les muntanyes

 

 

 

 

Arrel de l'Any Internacional de les Muntanyes celebrat el 2002, Nacions Unides va voler que l'impuls de tota aquella reivindicació no quedessin en un no res i el 2003 va instaurar el dia 11 de desembre com a Diada Internacional de les Muntanyes, encomanant a la FAO la coordinació dels esdeveniments per commemorar aquesta diada.

La intenció és sensibilitzar a l'opinió pública de la importància de les muntanyes per la vida a la terra, de que creixi el respecte envers elles i les poblacions que hi habiten i que sorgeixin noves iniciatives per a protegir-les. Cada any la Diada té un lema o intenció diferent, i enguany es vol que el tema principal sigui “Salvaguardar la biodiversitat a la muntanya per una vida millor.”

 

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.