150 anys del Posets i una bona manera de celebrar-ho

 

 

 

 

No volia acabar l'any sense recordar que enguany s’escau ell 150 aniversari de la primera ascensió del Posets. Va ser pujat el 6 d'agost de 1856 pel britànic Henry Halkett amb Redonet i Barrau com a guies.

El Posets mai ha tingut sort. Malgrat ser una gran muntanya i la segona alçada dels Pirineus, per diversos motius, mai ha gaudit del fervor dels pirineistes i dels historiadors. El Posets no ha entrat en la simbologia i en l'imaginari del pirineisme com ho han fet el Vignemale, el Midi, el Pedraforca, el Mont Perdut o la Forcanada.

Jean Escudier li va dedicar un llibre, que ni de lluny va tenir l'èxit del llibre dedicat a l'Aneto i Josep Maria Guilera va escriure bells passatges en la seva obra sobre aquest cim, però malauradament el Posets no ha tingut gaire reconeixement ni prestigi. Potser li manca una paret, un cim més punxegut, o malauradament algunes morts o accidents sonats. Malgrat tot és un cim molt important, de desnivells més que notables, i jo de tots els cops que l'he pujat en servo uns records excel.lents.

 

Potser això explica que els 150 aniversari de la seva primera ascensió hagi passat sense pena ni glòria. Excepte pels bons muntanyencs, com Josep Maria Torras i Humet, que als seus 85 anys va pujar-lo el darrer 29 d'agost per commemorar la primera ascensió. Amb dos companys més (la suma d'edats de la colla era de 220 anys!) el van pujar en un sol dia, fent 2.000 metres de desnivell d’una sola tirada.

Enhorabona!

 

 

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a 150 anys del Posets i una bona manera de celebrar-ho

 1. jordi diu:

  quina enveja!!! qui pogués amb aquesta edat fer una ascensió d’un dia com aquesta!

  salut i muntanyes!

 2. Xavi diu:

  Primer de tot, felicitats Posets!
  Bon Nadal i feliç any 2007.
  Una abraçada!!

 3. Xavi diu:

  Primer de tot, felicitats Posets!
  Bon Nadal i feliç any 2007.
  Una abraçada!!

 4. Xavi diu:

  Primer de tot, felicitats Posets!
  Bon Nadal i feliç any 2007.
  Una abraçada!!

Els comentaris estan tancats.