Regal de Nadal. Biografia dels Ravier

Ja tinc decidit el llibre que penso demanar als reis d'enguany. Es tracta d'una biografia sobre els germans Ravier. Es titula Jean & Pierre Ravier, 60 ans de pyrénéisme”, editada per Le Pin à Crochets, i escrita per Jean-François Labourie amb aportacions del recentment desaparegut Bunny.

Nascuts el 1933 els germans bessons han format la cordada més emblemàtica dels Pirineus del segle XX. Sense entrenament, quasi sense equipament i al marge de les modes, però amb un coratge excepcional, els Ravier han fet alpinisme de primer nivell als Pirineus, seguint l'estela dels grans. Crec que hi ha un fil conductor que de Ramond mena als Ravier, passant per Russell, Schrader, Arlaud i Ollivier.

El llibre té 22,5 x 23,5 cm, 372 planes amb 450 fotografies. El preu serà de 67 € i ara hi ha obert un període de subscripció a 60 €. Per sol·licituds adreçar-se a Éditions du Pin à Crochets, 57, rue Carnot, 64000 Pauœ.

Tant bon punt l'hagi llegit us en prometo el comentari. Mentrestant podeu donar un cop d'ull aquí per anar fent boca.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Regal de Nadal. Biografia dels Ravier

 1. martinez diu:

  no encuentro en el mapa en la carretera de puigcerda el nombre antiguo de costa carreu situado en frente al cementerio, de este lugar, solo veo cerca pueblo seco. estuve ahi, viviendo en costa carreu en los anos 1.968 y 1.969.
  gracies por vostra atencio
  fraternamemte martinez desde holanda

 2. martinez diu:

  no encuentro en el mapa en la carretera de puigcerda el nombre antiguo de costa carreu situado en frente al cementerio, de este lugar, solo veo cerca pueblo seco. estuve ahi, viviendo en costa carreu en los anos 1.968 y 1.969.
  gracies por vostra atencio
  fraternamemte martinez desde holanda

Els comentaris estan tancats.