Isards

 

 

 

 

Continuant amb el seguiment de l'epidèmia de pestivirus que afecta als isards pirinencs, i de la que hem parlat aquí i aquí, arriben ara les dades d'alguns  censos de l'estiu de 2006. Són dades fragmentàries encara però que confirmen les males noticies.

Sembla que a l'Alt Urgell i la Cerdanya la mortandat és del 80 % i al Cadí-Moixeró del 65 % de mitjana, amb llocs amb una mortandat del 40 % i altres del 80 %. A la reservar de l'Alt Fresser-Setaces pel moment no s'ha detectat cap animal malalt. Manca encara les dades del Pallars, especialment del PN d'Aigüestortes, Andorra i Pirineu francès.

 

Amb aquestes primeres dades no es pot parlar de cap inflexió. A seguir…

 

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.