4rt festival del llibre de Muntanya del Collsacabra

Aquest proper cap de setmana (8 i 9 d’octubre) tindrà lloc a Cantonigròs la quarta edició d’aquesta trobada dedicada al llibre de muntanya a Catalunya. Al llarg dels dos dies el programa (http://www.firallibremuntanya.org/programa.html) és intens i variat, amb xerrades, conferències, taules rodones, exposicions i evidentment els estands de llibreries i editorials.

Aquesta iniciativa va néixer una mica com un projecte voluntariós d’uns pocs aficionats a la muntanya i als llibres, i molts (jo entre ells), pensàvem que no tindria continuïtat. Enguany és la quarta edició i haurà fet la volta pels principals pobles del Collsacabra: Tavertet, L’Esquirol, Rupit i ara Cantonigròs. El projecte sembla consolidat i cal encoratjar al grup organitzador, l’ànima del qual és l’Ernest Gutierrez, per continuar endavant amb el mateix rigor, bona organització i ganes de cara a futures edicions.

És important l’existència d’aquesta trobada. No tant per trobar-hi novetats que ja estan tot l’any a les llibreries, sinó per la gent que s’hi aplega, per trobar-se amb autors i editors, però sobretot per mostrar la vitalitat del món de l’edició del llibre de muntanya i de la cultura excursionista. Potser caldria pensar de cara al futur en intentar obrir-se a llibres i editorials estrangeres i ampliar el perfil a temes com el conservacionisme, ecologia o altres esports. Tots els que estimeu la muntanya i els seus llibres intenteu treure-hi el nas i crec que no sortireu decebuts.[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 4rt festival del llibre de Muntanya del Collsacabra

  1. Thanks For posting,Very Nice Keep up date a more article.

Els comentaris estan tancats.