Tromosa

Havia de tornar-hi. Hi estava aprop i no m’ho podia deixar perdre. El circ de Tromosa o Tromouse, com ho diuen en francès, està al costat de Gavarnia, però com la fama se l’endú el seu veí és en general molt més tranquil. S’hi accedeix des de Gedra, per una llarga vall on s’hi arrapa una carretereta molt regirada. El lloc té una grandiositat única. És un circ enorme, vastíssim. Les dimensions són colossals. Des del coll de la Seda i el pic Gerbats fins la Pena Blanque la magnitud de la roca és inacabable. Una llarga carena l’encercla. Recórrer aquesta cresta potser és una de les millors excursions que es poden fer en tot el Pirineu, i això vol dir molt. Avui no pot ser, i vagarejo pels prats del circ. Recordo les tres excursions que he fet seguint la cresta, els amics de cada una, les situacions viscudes, les incidències: la grimpada del Sierra Morena, l’arribada al Gerbats amb un aire fred, la timba permanent sobre Barroda, la simpàtica i bella italiana trobada prop de les Deux Soeurs… Records… Resto prop de quatre hores pels prats del circ. És un temps de pura contemplació, d’intentar abastar aquesta immensitat. És un intent que se fallit, perquè endur-me una mica d’aquest formidable espai dins meu ens és impossible als humans. El proper cop que torni serà per refer la cresta.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.