La nevada

He estat 48 hores tancat en un refugi. No ha parat de nevar en tot aquest temps. A cops amb gran intensitat, altres molt lleument, sovint amb ràfegues de fort vent, altres en una encalmada total. Poc a poc el relleu s’ha anat desdibuixant, agafant una uniformitat irreal. He recordat unes paraules de Pere Ribot…

La neu és silenci, la neu ho cobreix tot. La muntanya ha callat, el bosc s’empetiteix i calla: De tant en tant un crit de revolta: és la branca que s’ha acoflat pel pes de la neu i ara es redreça i s’espolsa, la neu cau damunt la neu amb un breu so vellutat i segueix el silenci, i la neu segueix caient, saltironejant calmosa; una caiguda que no sembla gens important, però és implacable, tenaç. Demà el cel serà blau, el sol farà brillar tota la muntanya, que ara serà una altra, vestida amb el mantell blanc. Caminar sobre un mar blanc, el miracle de lliscar sense fer fressa. No trenquis el silenci de la neu, malgrat que els esquis deixin la teva petjada en aquella immensitat impol.luta, verge. Els arbres, per fer més bella la blancor de la muntanya i fitar-la amb el verd de les fulles, s’espolsen la neu. Oh les folles davallades!, la neu ja no és amiga, és el camí per a volar arran de terra, la muntanya.!

He estat moltes hores veient com cau la neu. És un espectacle que no em cansa, igual que mirar el foc durant hores i hores. La cadència dels flocs infinits dona llum a un nou món, fictici i efímer. Ho trobo sedant, relaxant. No conec la raó, però un cop més he estat molta i molta estona contemplant la nevada. I em penso que per uns instants he estat feliç.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a La nevada

  1. Outstanding blog post, I have marked your site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future.

Els comentaris estan tancats.