Refugi a la Quar?

 

 

 

 

Llegeixo en una revista comarcal les inversions previstes en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per la comarca del Berguedà. Entre un reguitzell d’actuacions em fixo en la subvenció de 20.000 € al municipi de la Quar per la construcció d’un refugi de muntanya al Santuari de la Mare de Déu de La Quar, situat entre el Berguedà i el Lluçanès.

Fa anys que hi vaig ser i el lloc és magnífic, amb bones panoràmiques i en un entorn ben conservat. Tot el conjunt és agradós i sedant, però de refugi de muntanya no n'hi ha enlloc. Hi ha una mena de senzilla fonda-hostatgeria, que em penso que tenia alguns problemes amb el teulat.

Aquesta subvenció vol dir que es construirà o habilitarà un refugi de muntanya tal com s’entén clàssicament? Quin sentit i utilitat pot tenir un refugi a la Quar? O potser simplement s'arranjarà la fonda actual però ha estat més fàcil demanar la subvenció fent veure que es vol construir un refugi? Intentaré esbrinar-ho.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Refugi a la Quar?

 1. Aquest Santuari no és el de la foto, crec que es refereixen a la petitat ermita que hi ha sobre el turó del monestir de Sant Pere de la Portella.

  De totes maneres, a qualsevol lloc d’aquests s’hi arriba per camí asfaltat o formigonat.

  L’ermita abans era sola, ara hi ha un construcció de totxo al costat, molt lletja.

  En aquest indret caldria actuar sobre el monestir i d’una vegada per totes consolidar-lo, juntament amb el claustre d’arcs romànics, que ara per ara era una quadra de vaques.

  Els amics de Sant Pere ja hi van habilitar un refugi, peró la manca de manteniment i el vandalisme el van deixar en males condicions.

  Fins aviat

  joan

Els comentaris estan tancats.