Montserrat vol créixer

Llegeixo al Punt del passat dia 20 de maig una noticia que em crida l’atenció. El titular diu Montserrat vol créixer. Encuriosit llegeixo l’article complet. El Monestir de Montserrat és el segon destí turístic de Catalunya, darrera de Port Aventura, però arrel dels aiguats del 2000, va baixar de 2,5 milions de visitants a 2 milions el 2003, encara que el 2004 va recuperar-se fins el 2,2 milions. El Patronat de Montserrat vol assolir els 3 milions de visitants en 3 anys i està estudiant una campanya de promoció. La noticia continua amb l’anàlisi dels transports a Montserrat i vàries informacions respecte a la voluntat d’alguns municipis veïns per incrementar la superfície del Parc Natural, la possible creació d’un Parc Rural.Aquí em penso que hi ha la clau que ningú vol reconèixer. Dels 2,2 milions de visitants del 2004, un 70% van arribar-hi per carretera, un 21% amb el tren cremallera des de Monistrol i entre un 8% i un 9%, amb l’aeri que puja des de la carretera d’Abrera a Manresa. El gran problema de Montserrat és el transport. La carretera i l’aparcament estan sovint col·lapsats i el funicular no ha tingut èxit, degut a una política de preus equivocada.Crec que els gestors de Montserrat cauen en el mateix error que molts altres gestors d’espais turístics i naturals. Només pensen en termes de creixement. Sembla que es fixen exclussivament en termes quantitatius. Montserrat és un símbol religiós i natural. Res més. És un error voler convertir Montserrat en un mer atractiu turístic, en una mana de parc temàtic. Ja rep molts visitants, moltíssims. No em sembla que les condicions de Montserrat li permetin o aconsellin rebre’n més. Em penso que no s’ha d’apostar per una política de creixement quantitatiu, sinó qualitatiu. Per què volem que Montserrat tingui 800.000 visitants més, si la immensa majoria s’en tornen a casa sense conèixer res més que una postaleta? S’ha d’anar cap a polítiques qualitatives, on es pugui incidir directament en la conscienciació i formació del visitant.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Montserrat vol créixer

  1. Júlia diu:

    Montserrat pot morir d’èxit, s’està convertint, ho és, de fet, en un supermercat de l’espiritualitat. Aquesta mania del creixement sembla que afecta totes les coses, més i més gent per tot i a fer peles, que són quatre dies.

  2. There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure nice points in features also.

Els comentaris estan tancats.