La fiscalitat i les segones residències

Ara que sembla que el govern de la Generalitat vol començar a preocupar-se per l’expansió incontrolada de segones residències en zones de muntanya i ha deixat anar alguns globus sonda sobre possibles canvis en la fiscalitat val la pena llegir un comunicat fet per unes associacions franceses (Mountain Wilderness, la Frapna, Valloire Nature Et Avenir, Vivre en Maurienne, La Harde, la Fédération Française des Clubs alpins et de Montagne, les Amis de la Vallouise) que es manifesten en contra les normatives fiscals al país veí per les segones residències de turisme en zones especials, que afavorien i bonificaven la seva construcció i compra i que ara s’haurien d’acabar, però es proposa perllongar-les fins el 2010. Aquestes reduccions fiscals (40% per la compra d’un apartament o residència de turisme) van néixer amb l’interessant idea d’afavorir les comarques endarrerides i amb poc turisme per afavorir el seu desenvolupament, però segons aquestes associacions els resultats sobre el terreny són molt discutibles. A la pràctica aquestes mesures s’aplicaven a estacions i pobles ja força desenvolupats i generaven una urbanització creixent i de gran impacte sobre el turisme verd, s’havien dut a terme projecte urbanístics i arquitectònics molt discutits i provocaven una forta especulació immobiliària que només afavoreixen als promotors. A més a més aquestes bonificacions dificulten molt la rehabilitació de les construccions existents. Demanen al parlament francès que no es voti favorablement la perllongació d’aquests beneficis fiscals i que es destini els diners públics a altres formules mes favorables al desenvolupament sostenible. Potser la Generalitat ha pres exemple d’aquesta experiència? Serà capaç d’actuar amb coratge en defensa del territori?

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: La fiscalitat i les segones residències

  1. Pere Bueno diu:

    Hola, som en Pere Bueno (http://www.lamevaweb.info/1716).

    Us propòs que us afegiu a la meva proposta d’avui:
    http://la_revolta_de_lanima.lamevaweb.info/post/1716/26377

    Crec que val la pena.

Els comentaris estan tancats.