Pont d’Arcalis

Durant una de les festes majors d’aquest darrer estiu d’un poblet pirinenc, he pogut escoltar al grup de música popular d’aquest nom. Havia sentit alguna gravació seva, però encara no els coneixia en directe. El concert i el grup van estar prou bé. Aquesta gent el que han fet ha estat recollir antigues cançons que es cantaven pels pobles, les masies o les festes majors del Pirineu, actualitzar els arrenjaments i cantar-los amb molta dignitat i sense pretensions. Són cançons que parlen de rivalitats entre pobles, de males collites, de fadrines que es volen casar, de padrins, de balls a la festa…Han fet i fan una tasca de recuperació del folklore musical pirinenc important.

Mentre escoltava el concert pensava en si en aquest moments hi ha cap cantant o grup que faci música pirinenca (si això vol dir alguna cosa) actual. No en vaig saber trobar cap. I en el cas hipotètic que avui es fessin cançons pirinenques, de que parlarien? Del despoblament, de les segones residències, de les pistes d’esquí, de les normatives europees que afecten al bestiar, del turisme rural?

No ho sé, però seria interessant esbrinar-ho.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.