Cultures i identitats pirinenques

 

 

 

Depana, dins del seu projecte Pirineu Fòrum, convoca pels propers dies 2 i 3 de desembre unes jornades a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu a Esterri d'Àneu al voltant de les cultures i identitats pirinenques. Amb les aportacions de conferenciants, ponents i agents culturals, s'intentarà encetar un debat sobre el tema. Promet ser interessant.


Es pot parlar avui en dia d'una identitat pirinenca? Què té a veure el treballador d'una pista d'esquí, un restaurador o un paleta amb un pagès amb bestiar? Què té a veure un neorural amb un pastor? Què té a veure un excursionista o escalador que va al Pirineu a fer una ascensió amb qui hi viu tot l'any? A banda de coincidir en un mateix espai geogràfic, hi ha alguna altra punt de contacte? Realment existeix una identitat pirinenca? Quins són els seus trets?


Què en penseu?

 

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.