Pierre Chapoutot ha mor

Repasso els blocs de muntanya coneguts i entristit llegeixo que Pierre Chapoutot s’ha mor. Sembla que el passat 20 de gener va ser arrossegat per una allau esquiant prop de Valmorel, i encara que va poder ser rescatat, va morir camí de l’hospital.

Era un alpinista i escalador relativament conegut a França, encara que desconegut a casa nostra. Havia estat un escalador destacat, amb nombroses i importants vies als Ecrins, fundador de la mítica revista Passages, president del GHM, director de la revista Cimes i alpinista entusiasta. Va destacar com a escriptor, molt bon escriptor, amb una força creativa i una certa ambició literària, quelcom infreqüent en el món de la muntanya. Recordo encara amb gust el seu llibre sobre la Meije, i una obra inclassificable, La montagne c’est pointu.

No tenia cap relació amb ell, fins que per aquelles coses d’Internet varem localitzar els nostres blocs i els enllaçarem. Periòdicament repassava els posts del seu bloc, on sempre hi feia aportacions singulars, divertides i que llegia de gust. Els seus escrits sobre la Meije són brillants i molt originals. És una sensació rara el perdre un company de bloc. A qui ens agrada llegir sobre muntanya ens trobarem una mica més orfes. Descansi en pau.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.