Publicitat aèria a la muntanya

Em pensava que ja ho havia vist tot, però la natura humana sempre té capacitat per sorprendre’m. Estava a coll de Pal, entre el Puigllançada i la Tossa d’Alp. De sobte vaig sentir un helicòpter i ja temia el pitjor. Un accident, potser un rescat.

Però no. Era un helicòpter anunci! Un helicòpter que portava una gran vela penjada i que anava passejant de la Molina a la Massella, fent propaganda d’un conegut teixit.

Em vaig quedar al·lucinat. Com és possible? A quin cervell del markèting se li ha acudit que aquest sistema és l’adient per fer publicitat? És evident que l’impacte visual sobre els esquiadors el té garantit, ara que és una novetat, però em sembla que aquest sistema és tota una agressió visual, estètica, sonora. Només faltava helicòpters a la muntanya passejant anuncis!

Ho veiem a la platja cada estiu, i ara que hi penso és lògic que un moment o altra arribés a la muntanya, però no és el mateix. No sé si hi ha cap normativa que ho reguli, si està permés o hi ha un buit legal, però a mi em va molestar profundament el brunzit de l’helicòpter durant unes hores, l’agressió a la natura i als humans. I em penso que molts esquiadors de pista poden haver sentit el mateix.

Vull pensar que la majoria de la gent que va a esquiar, a pista o a la muntanya, cerca el silenci, el paisatge, retrobar-se amb la natura i gaudir de la neu. Tenir un helicòpter sobre el cap contínuament no hi ajuda gens.

En el meu cas, i espero que en altres persones, l’efecte ha estat totalment contrari. Li he agafat mania al producte publicitat. Esperem que l’exemple no s’escampi.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: Publicitat aèria a la muntanya

 1. jcr diu:

  Jo també vaig flipar vastant l’altre dia, la veritat, amb l’anunci de l’helicòpter a la tossa d’alp que expliques, i amb el seu impacte. Tant el visual com, sobretot, sonor. Com progressi la moda aquesta ….

 2. namaga diu:

  ostres! contaminacions visuals!
  pensava que això només passava a la platja,
  precissament el silenci, la búsqueda de nous paratges per reposar i observar, gaudir, …
  sempre ho he trovat a la muntanya.

 3. Quim diu:

  Si és increíble que un helicopter sobrevoli els nostres caps, fent el borinot, només per fer publicitat. Personalment penso que es contarproduent, igual que totes les publicitats als arbres, postes, telecadires, valles protectores… i lo més atroç la música a tot drap d’algunes estacions. Anar a esquiar es cada cop més insoportable, encara que la muntanya no perd mai el seu encant !!!!

Els comentaris estan tancats.