És delicte pintar senyals de GR?

Llegeixo en una revista un cas curiós esdevingut a Madrid fa uns mesos. Resulta que una persona (Juan García Vicente) estava pintant els senyals blancs i vermells d’un GR en el carrer d’una urbanització quan va ser denunciat per un veí i la policia municipal li va confiscar els pots de pintura i el va denunciar per danys al mobiliari urbà.

El passat mes d’octubre el pobre denunciat va ser cridat a judici amb una sol·licitud de pena de 10 dies d’arrest i multa de 631 € en concepte de despeses de neteja. La sentencia ha estat absolutòria, ja que ni el jutge ni el fiscal hi ha trobat cap indici de delicte.

Aquesta sentencia, que es podria qualificar de purament anecdòtica, m’ha fet venir al cap un seguit de qüestions per les que no tinc resposta clara.

Està regulat en cap lloc si és legal o no pintar els senyals de GR? Hi ha cap normativa que reguli jurídicament els GR? Pot un propietari d’un terreny privat impedir que es pintin els senyals d’un GR? Seria delictiu esborrar uns senyals de GR prèviament pintats?

Si alguna persona ens pot fer una mica de llum i donar alguna resposta consistent serà benvinguda.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.