Russell I

En el petit món del pirineisme i dels aficionats a reviure la història dels inicis de l’afició a la muntanya als Pirineus hi ha una colla de personatges fundacionals, però sense dubte entre tots ells destaca per mèrits propis Henry Russell, personatge que amb el temps s’ha convertit en un petit mite.

Passen els anys i enlloc d’oblidar-se com altres, el seu llegat i la seva memòria s’engrandeix i es confirma. Els seus llibres es reediten, els estudis sobre els aspectes més insignificants de la seva biografia es succeeixen, i la seva record s’aferma. Per què? No ho sé. Potser perquè la seva biografia és excèntrica i fascinant, però potser el que fa perviure el llegat de Russsell és la seva mirada sobre la muntanya i la seva filosofia per pujar-les. És una mirada romàntic, sensible, apassionada, sincera, pregona. I no hi ha res que pugui surar sobre el temps i esdevenir intemporal com els sentiments purs i la passió.

No som gaires el russellians catalans, però els membres d’aquesta petita secta no ens cansem de tornar a la seva obra i al seu llegat, una mica en recerca de la puresa i l’autenticitat del pirineisme. En els dos següents post explicaré dues novetats al voltant de Russell i la seva obra que he descobert recentment. Només per a russellians abrandats!

[@more@]Russell I

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.