El Camí dels Països Catalans

Llegeixo al web de l’Associació Germanies el projecte El Cami dels Països Catalans. Aquest projecte pretén assenyalar i marcar un camí que recorri tots els Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga fins Maó, és a dir un recorregut per les Illes, Catalunya, Catalunya Nord, el Pais Valencià, la Franja… La filosofia que impulsa aquest projecte és la de definir una ruta que vertebri el territori, que fomenti un turisme cultural, sostenible i desestacionalitzat i aprofundeixi en el propi arrelament mitjançant el coneixement de la terra i la seva gent. És un projecte agermanador i apartidista que vol acostar-se a aquell principi que per estimar una terra cal conèixer-la. El Camí té diverses dimensions, la cultural, la paisatgista, l’esportiva, l’espiritual, la geogràfica que no son incompatibles entre si.

El Cami passa per totes les comarques de parla catalana fent una mena de 8 irregular, símbol de l’infinit, amb un recorregut troncal amb múltiples variants. L’objectiu no és arribar a un punt concret, sinó fer el Camí en si mateix, i no està pensat per fer-lo en una tirada, sinó al llarg dels anys. Està assenyalat amb un símbol propi, quatre franges vermelles inspirades en el símbol de Jaume I.

És un projecte molt ambiciós, que va més enllà d’una nova ruta de senderisme, no és un GR, sinó un nou projecte nacional, personal i vital. És un projecte que ja s’ha iniciat però encara queda molta feina per fer i sobretot cal donar-lo a conèixer. Doneu-li un cop d’ull a veure que n’opineu.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.