Carles Balaguer

Carles Balaguer i Esquirol (1919-1975) és un dels tres integrants de la cordada que va fer la primera escalada del Cavall Bernat, a Montserrat. Tots tres eren socis de l’Ateneu Enciclopèdic Popular i ja tenien una certa experiència d’escalada. Els seus companys, Josep Costa i Josep Boix van morir a la Guerra Civil, i només va restar ell com a testimoni d’aquella històrica ascensió. Durant la llarga postguerra Balaguer va continuar fent muntanya, però especialment viatjant arreu del món i fent petites expedicions o viatges d’aventura. Va publicar alguns articles a la revista Muntanya i em penso que va morir a Grenoble d’un atac de cor.

Esmento tot això perquè aquest estiu, tot pujant a la Tossa d’Alp des de coll de Pal, vaig trobar una placa en la seva memòria clavada en unes pedres. Que hi fa allí aquesta placa? Qui l’ha posada? Per quina raó? Què té a veure Carles Balaguer amb aquell lloc? Ho desconec del tot, però si ningú té cap informació li agrairia que m’ho fes saber, ja que fa anys que segueixo el rastre d’aquest excursionista. En tot cas, serveixi aquella placa i aquestes ratlles per recordar un gran muntanyenc massa desconegut.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.