Llibres als diaris

En el suplement de llibres de Le Monde d’avui (1-7-2005) es dedica la plana 6 integrament a comentar llibres de muntanya. El darrer llibre de Rene Desmaison (Les forces de la montagne), les escalades de Christophe Moulin (Solos), els consells de Emmanuel Cauchy (Doctor Vertical) i altres.

Em quedo meravellat que un diari de l’abast i prestigi de Le Monde dediqui una plana sencera a parlar de llibres d’alpinisme, muntanya i escalada. Per un moment intento pensar si a Babelia de El Pais, Culturas de La Vanguardia o Cultura de l’Avui podria passar això. Intento fer memòria però no recordo que en els darrers anys hagi passat.

Em penso que hi ha algunes explicacions. Per una banda a França s’escriuen molts mes llibres de muntanya que a casa nostre, i de tant en tant publiquen llibres de prou qualitat. Aqui ens costaria trobar 4 llibres de muntanya d’intenres per recomenar a un public no especialitzat. En segon lloc a França hi ha una tradició de cultura i muntanya que aqui és molt més petita. El mercat francès és molt més important que el nostre. Tanmateix a Catalunya l’excursionisme té una tradició i un volum de practicants prou elevat que justificaria que els mitjans li dediquessin més espai. Quan El Punt, l’Avui o diaris regionals s’animaran a seguir aquest exemple? Un bon grapat de lectors ho agrairiem.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.