25 anys sense Pau Vila

El 15 d’agost de 1980 moria en Pau Vila, pedagog, geògraf, patriota exemplar. Suposo que la seva figura serà recordada per veus més preparades que la meva, i es posaran de manifest tots els seus mèrits. Tanmateix vull recordar des d’aquí i retre un senzill homenatge a l’excursionista. Pau Vila va ser un caminador aferrissat, fou president del CEC (1931-1935), però a banda dels càrrecs, em penso que allò més important és el seu llegat dins de l’excursionisme. Pau Vila ha encarnat per alguns l’esperit més clàssic i pur de l’excursionisme català del segle XX, on s’hi aplega la cultura, el coneixement científic, l’amor a la pàtria i a la llengua i sobretot una passió per la terra i el territori. La seva petja ha estat molt important i el seu llegat decisiu.

Tinc gravada a la memòria una cita seva que em sembla definitiva: "La geografia es fa amb els peus tant o més que amb el cap." I tant, un país només es pot conèixer a fons caminant, i només des del coneixement s’el pot estimar. Això fou que el feu Pau Vila i molts i molts excursionistes, seguint la seva petja.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.