Vèrtex 200

Vèrtex és una revista de muntanya i excursionisme publicada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, que amb una tirada de 20.000 exemplars s’ha anat convertint en una de les revistes en català més destacades.

Ara acaba de publicar el seu número 200, fruit de 40 anys d’aparició ininterrompuda. És un número especial, on s’ha procurat per una banda fer una mica de recull històric dels darrers anys de l’excursionisme, escalada, himalaisme o esports de muntanya a Catalunya, però alhora incloure també alguns treballs analítics sobre diversos aspectes claus de l’excursionisme: el paper i futur dels centres, la necessitat de la protecció de la natura, la nova mirada actual sobre la muntanya, la competició i els nous esports…L’excursionisme, un moviment fonamental en la història de Catalunya i ara està immers en un profund moviment de canvi. I aquest canvi és produeix perquè la societat es transforma. Fets, actuacions i principis que semblaven sagrats i immutables estan modificant-se o desapareixent per donar cabuda a una nova realitat. Els canvis no han de fer por, però no sempre és fàcil gestionar-los i assumir-los. Aquest és probablement el més gran desafiament de l’excursionisme en aquests propers anys immediats.Vèrtex farà demà, dimarts dia 21, a les 20 h, una petita festa d’aquests 200 números amb un acte públic al Palau del Mar de Barcelona, seu del Museu d’Història de Catalunya. És un acte públic i obert, i tots els interessats en el tema hi esteu convidats.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Vèrtex 200

Els comentaris estan tancats.