Adoptem un riu

Llegeixo al Butlletí del Grup Excursionista Amerenc Esquelles, la possibilitat d’adoptar un riu. En que consisteix això ? Doncs l’adopció d’un riu és un acord de custòdia que té com a principal objectiu la conservació d’un tram fluvial i de les seves voreres i la divulgació dels seus valors entre la població local, i a cops també pot implicar l’execució de diverses tasques. És un programa impulsat pel grup Projecte Rius que pretén la protecció dels rius i rieres de Catalunya des d’una perspectiva integral. Adoptar un riu vol dir comprometre’s a treballar en la protecció i millora del riu.

Haig de confessar que desconeixia la iniciativa, que ja fa temps que existeix. Em sembla una idea magnífica. Tot allò que ajudi a la protecció de la natura ha de ser benvingut. En aquest cas la iniciativa suposa la implicació personal o de grup, el que facilita la seva eficàcia. Probablement sigui una iniciativa més pedagògica que efectiva, ja que la millora integral d’un riu supera llargament les possibilitats personal o d’un grup. Tinc algunes preguntes, com ara el marge d’actuació d’un grup o persona que ha Adoptat un riu enfront l’administració. També m’agradaria saber que hi diu l’ACA (Agencia Catalana de l’Aigua).

Un petit dubte. Suposo que la idea ha sorgit de les iniciatives d’apadriment d’infants del tercer món o be de les adopcions de nens. Són el mateix una persona que un riu? Potser no seria millor emprar un altre nom?

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.