Revistes de muntanya III

Continuem  amb el comentari de les revistes de muntanya…

[@more@]

Caminar és una revista impulsada des de Prames, i està centrada exclusivament en el sector del senderisme. Revista feta amb mitjans, excel·lent tractament gràfic, els continguts són més aviat turístics. La maqueta és trista i poc atractiva, els continguts molt i molt fluixets i encara que el seu tiratge en teoria és important (parla d’uns 30.000 exemplars) s’aguanta únicament gràcies a les fortes injeccions que rep de diners públics, però per si sola tinc molts dubtes de la seva viabilitat.

 

A continuació tenim dues revistes de les federacions de muntanya més importants, Pyrenaica al Pais Basc i Vèrtex a Catalunya. Pyrenaica és una revista amateur feta seriosament per un equip molt compromès, de periodicitat trimestral, amb la majoria d’articles en castellà però alguns en euskera, que alterna articles de zones del Pais Basc amb d’altres que reflecteixen el gran moment de l’escalada i alpinisme d’Euskadi. La seva tirada deu estar per sobre els 20.000 exemplars i el pas del temps exigiria una renovació de la seva maqueta i un nou tractament de la seva imatge.

 

Vèrtex nascuda el 1966,es va refundar fa uns 8 anys, i des de llavors ha agafat un caire molt més modern. Amb una redacció semiprofessional, té una maqueta actual i moderna, periodicitat bimestral, una bona varietat de continguts i ha seguit una evolució positiva cap amunt. Intenta defugir el model d’una revista institucional i s’entén des de la seva direcció actual com un servei per a tots els federats i excursionistes catalans des d’una perspectiva generalista, gens elitista i ben allunyada dels starts systems. Està centrada bàsicament amb propostes pràctiques de tots els esports de muntanya a Catalunya. Amb un bon tractament gràfic i de producció, té una tirada de 20.000 exemplars i és la revista de referència a Catalunya.

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.