Història de l’alpinisme a Internet

Llegeixo al butlletí d’Alpmedia (www.alpmedia.net) un proper projecte del Club Alpí Alemany (DAV) i del Club Alpi Austriac (ÖAV) de posar en línia a Internet tots els seus arxius documentals, a partir del 2008. El projecte porta el nom “Arxius històrics dels Alps – una xarxa internacional d’informació i de documentació consagrada a la història dels Alps i del turisme alpí.” La dotació del projecte és de 500.000 €.

Per quan un projecte similar a casa nostra? Podrem accedir algun dia als arxius del CEC, de la UEC, del SGIM? Tindrem un accés fàcil, ràpid i en línia, sense restriccions, a les ingents quantitats d’informació de la història de l’excursionisme català? Però el més important, hi ha cap administració sensibilitzada amb la importància del tema i disposada a arbitrar els recursos necessaris?

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.