El misteri del drac verd

Hi ha inquietud, preocupació, inclòs por. De manera esparsa, però creixent, han anat apareixent a diverses cabanes abandonades d’arreu de Catalunya un misteriós símbol. És un petit drac de color verd fosc pintat sobre una pedra. Què és? Què simbolitza? Potser el senyal d’un diabòlic ritus satànic? O les rastres d’un ésser maligne? Tindrà quelcom a veure amb un fosc ritual d’alguna secta?

No, estiguem tots tranquils. Aquest petit drac de color verd no té res de sobrenatural ni màgic. Es tracta simplement del senyal que el grup els Quatre de Sitges van deixant a les barraques que visiten. Aquest petit grupet d’amics porta ja inventariades més de 2000 cabanes de pedra seca d’arreu de Catalunya, i més d’un cop s’havien trobat que repetien la visita i la fitxa de cabanes ja inventariades, i per evitar duplicacions, han decidit deixar la marca del seu pas per les cabanes visitades. 

Tot això ho llegeixo a la revista Pedra Seca, que editada pel Patronat de Sant Galderic ja porta 10 números i que respon a l’afició creixent per les construccions en pedra seca, tot un món d’enamorats d’aquesta tècnica constructiva mil·lenària que avui en dia encara ens meravella per la seva habilitat i saviesa.

Així que misteri esclarit. Però jo ara em pregunto, cal deixar una marca de pintura? Si tothom que hi passa fa el mateix, com quedaran aquestes cabanes? Encara que potser més elegant, no és el mateix que les guixades que fan els brètols en tants monuments? No hi ha altres elements d’identificació més discrets?

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: El misteri del drac verd

  1. Cyric diu:

    quin acollone lo del drac! podrien deixar la marca, però no dins de la cabana, sinò al costat, sobre alguna pedra o alguna cosa aixina. aixi es podria saber quina cabana ha sigut inventariada sense atemptar contra ella

  2. Ramonet diu:

    Els dracs més terribles són els que portem a dins!

Els comentaris estan tancats.