Georges Véron

Ahir va saltar la noticia que el passat dilluns 14 de març ha mor en Georges Véron als 72 anys. Potser no us soni el nom, però en Véron ha estat un important pirineista, autor de moltes i moltes guies de muntanya i excursionisme. També va ser el creador de l’Alta Ruta Pirinenca. La seva tasca divulgadora i publicista ha estat impressionant, i ha treballat molt per donar a conèixer tots els cims, racons i valls pirinenques. Pràcticament no hi ha cap zona on no es pugui trobar una guia seva, fetes totes amb precisió i rigor, però també una mica de fredor. Va estar també molt vinculat a l’associació Randonnées Pyrénées, des d’on s’han impulsat molts GR, la creació de les Gites d’Etape i una abundant obra editorial.

El vaig poder conèixer personalment en una festa del llibre pirinenc a Fontromeu. Era un home sec, una mica aspre, distant i poc comunicatiu, i la seva personalitat contrastava vivament amb la bonhomia d’en Louis Audoubert.

Diu la crònica que va decidir “deixar aquesta vida”. S’ha llevat la vida? Molt probablement. En qualsevol cas, descansi en pau aquest incansable divulgador dels Pirineus.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.