Rehabilitació de cabanes de pagès

Llegeixo en el Full Informatiu del Cercle d’Amics dels Parcs Naturals la noticia d’una iniciativa endegada per l’Ajuntament de la Vall d’en Bas que pretén treballar per la rehabilitació de cabanes de pagès de la zona. La idea és modificar l’ús tradicional de les cabanes de les masies del municipi i rehabilitar-les com a habitatges de primera residència, pensant especialment en els fills dels masos a què pertanyen. Aquest programa forma part del Pla d’ordenació urbana municipal i té com a objectiu facilitar l’accés a l’habitatge a la població jove alhora que mantenir l’activitat agrària. Han comptat 535 masies o cabanes a la zona susceptibles de rehabilitació.

La noticia és positiva en molts aspectes. Per una banda serveix per fixar població, mantenir l’activitat agrícola i resoldre un problema social, però em penso que pot ser també un bon camí de futur per altres municipis. Iniciatives com aquestes marquen línies de futur, ja que permeten recuperar un ric patrimoni arquitectònic, però alhora mantenir el paisatge i la vida. Igualment no veuria malament que la recuperació fos per segones residències, ja que és una opció molt més natural que la creació de pletes i apartaments.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.