La festa de la Feec

El passat dissabte a la tarda es va celebrar a Olesa la festa de la Feec, aquesta celebració que serveix per donar les medalles i copes als guanyadors de les diferents competicions que es celebren dins dels esports de muntanya. Poc a poc s’han anat incorporant altres distincions, mencions i reconeixements a personalitats, trajectòries o activitats que tenen alguna mena de mèrit.

Enguany la festa ha tingut més premis que mai. L’acte, com ja sembla tradició, a cops ha estat una mica monòton, desendreçat i lleugerament caòtic. Vaig sortir d’allí amb tres idees al cap. La primera es que dins de l’excursionisme es fan moltes activitats, moltes mes de les que ens arriben a imaginar. Les curses de muntanya, l’escalada, l’esquí de muntanya, l’himalaisme, els raids, etc són un món per si mateixos i arrosseguen a moltissima gent. Cada dia les competicions tenen una presència creixent dins l’excursionisme i això anirà a més. En segon lloc es va passar un audiovisual i un petit video de la Magic Line al K2, comentat per l’Òscar Cadiach. Interessant, el que més em va cridar l’atenció va ser allò que mou a algunes persones cap a l’alçada, la dificultat, el patiment, el perill. Quina força interior, quina capacitat de superació, quants perques sense resposta. En tercer lloc, durant el sopar vaig seure per casualitat al costat d’uns quants veterans del Muntanyenc. Tots amb més de 70 anys, plens de vitalitat, il·lusió, bon humor i projectes. Jo de gran vull ser com ells.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.