Passió Polar

Un fet que sempre m’ha admirat del poble anglès ha estat la seva tradicional passió polar, és a dir, passió per la història de la conquesta i exploracions dels Pols. Anglaterra va ser-ne protagonista, amb unes històries de supervivència impressionants. Noms com Scott, Shackelton o altres formen part de la mitologia contemporània. Qui hem llegit alguns llibres de les exploracions polars encara estem impressionats pel coratge i capacitat de superació d’alguns dels seus protagonistes, que amb materials rudimentaris i sense ajudes tecnològiques, van dur a terme unes expedicions que en l’actualitat ningú no s’atreveix a afrontar.

Aquests records em venen de la lectura del darrer catàleg de la casa Bluntisham Books, llibreria de vell anglesa especialitzada en llibres polars. Us imagineu a casa nostra una llibreria de vell similar?. El catàleg recull més de 300 referències exclusivament dels Pols, amb preus molt assequibles.

Els països que no hem participat en la descoberta dels pols ens pot semblar una mica estranya, però allí encara és una qüestió d’orgull nacional. Nosaltres podríem tenir un fenomen similar amb l’excursionisme.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.