Més neu encara

Avui dia de les eleccions europees comença el quart temporal de neu i vent que ha patit el Pirineu aquest hivern, pel moment. Des de finals de desembre fins a la fí d’aquesta setmana que avui comença s’han succeit quatre episodis de nord, que han portat fred, neu i molt i molt vent al Pirineu. Hi ha llocs del vessant nord del Pirineu on hi ha acumulacions de 4 a 6 metres de neu, i de promig hi ha de 2 a 3 metres de neu, una quantitat més que digne. Si no hagués estat per les fortíssimes ventades probablement aquesta neu encara tindria més gruix.

Aquestes tempestes no són freqüents amb tanta continuïtat, però tampoc són excepcionals. Molts pobles i poblets fa ja dos mesos que tenen neu als carrers sense que marxi. Els vells de cada poble s’han de remuntar a més de vint-i-cinc anys per recordar hiverns com aquest. Hi ha colls i carreteres amb molts problemes, bordes colgades per la neu i enormes allaus.

Tanta neu i especialment tant de vent han provocat que s’hagi pogut fer molt poca muntanya, ja que el mal temps ha estat persistent, el vent perillosíssim i el risc d’allaus continuament alt. Però augura una primavera fantàstica per l’esquí de muntanya. Per contra els freds estan permeten una temporada d’escalada en gel memorable, com feia molts anys que no es vivia. Ara només faltaria una bona llevantada per portar neu al vessant sud del Pirineu, i llavors la felicitat seria completa. Estarem pendents de les tempestes per veure que dona de si aquesta setmana.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.