Des del Port

Ahir al vespre vaig anar a Tortosa. L’objectiu era assistir a la presentació d’una guia de muntanya sobre el Port, escrita per un gran excursionista. La guia és titula Grimpant pel massís del Port i està editada per Cossetània. Durant la presentació es van dir coses interessants.

El Port continua sent el massís de muntanya més desconegut de Catalunya. Només els excursionistes dels voltants i de tant en tant alguns escadussers despistats de l’àrea metropolitana hi van. El Port és un lloc salvatge, feréstec,  fet de corriols, barrancs, senderes i puntes perdudes. El Port és tot un món, un món apart, diferent, amb una màgia pròpia. Un tresor. És un lloc reservat a uns elegits, a aquells que fan un esforç per entendre’l i per estimar-lo. Però llavors el premi supera amb escreix aquest esforç. Anem al Port, caminem-hi i estimem-lo, però sobretot, respectem-lo.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.