Nevarsejar

Una de les coses més atractives de la lectura consisteix en trobar paraules, mots, expressions o racons del llenguatge nous, a cops insòlits, sorprenents o simplement desconeguts. El llenguatge i la llengua intenten expressar la realitat de la vida, però mai hi ha prou mots per reflectir-la tota. De la web Rodamots (www.rodamots.com) he aprés la paraula Nevarsejar. Aquesta paraula vol dir nevar amb suavitat, lleugerament. Per exemple, Es va passar tota la nit nevarsejant i l’endemà un tel blanc cobria tots els camps. És un verb, potser més propi de l’àmbit lingüístic del país valencià, ja que l’exemple està extret d’un llibre d’en Valor. Desconeixia el mot i m’ha plagut. És una nova forma d’intentar expressar tots els matissos de la neu. Aquests dies que tenim aquest temporal de fred siberià i algunes nevades, al veure les imatges dels paisatges enterenyinats per la neu al Prepirineu, he recordat la paraula nevarsejar i m’ha semblat que defineix amb precisió i elegància el tipus de precipitació actual.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.