Fred

Diuen que la setmana que ara comença serà freda, molt freda, potser la més gèlida dels darrers vint anys. Bé, ja ho veurem, a cops els pronòstics dels homes del temps fallen. Tanmateix no hauria de ser noticia que en ple hivern fes fred. És el que toca. Potser és noticia perquè ja no fa gaire fred, els hiverns són temperats i estem perdent la vivència dels elements de la natura.

Per molta gent i en molts llocs que faci fred és una enderga. A la majoria no els agrada el fred. Hi ha persones que hi pateixen i ho passen malament, els pagesos temen per la collita i els sense sostre estan més exposats que mai. Em dol que fins el cap de setmana vinent no podré anar a la muntanya a viure el fred. Estaré aquests dies a Barcelona, pendent de les temperatures que faci a la muntanya.

A mi m’atrau el fred. Estic esperant amb delit que comenci aquesta onada de fred. M’agrada veure la muntanya gèlida, congelada, la natura morta, replegada per sobreviure. Els arbres sense fulles, els rius gelats, els bassals com el vidre, les fonts glaçades, els animals espantats. I l’home caminant per una carena, per un corriol, per un bosc, tapat fins les orelles, submergit en una natura que li és hostil, enemiga, vigilant i amatent a no prendre mal. I després de passar fred, poder-se refer per dir com Rabelais "I, ara que hi som a la vora del foc, parlem, si us plau, del fred."

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Fred

  1. A vosté li agrada el fred o sentir parlar del fred a la vora del foc amb un bon traguet de rom?

Els comentaris estan tancats.