Senderisme i Administració Pública

Fa poc ha saltat la noticia que la federació navarresa de muntanya ha decidit descatalogar tots els seus senders. No sé ben bé que vol dir això, però sembla que significa que la federació ha decidit retirar els seus senders dels mapes i publicacions, és a dir, tornar-los teòricament invisibles. La raó és  la manca de col·laboració de l’administració en la creació i manteniment dels senders.

 

[@more@]

La noticia és una mica confosa, però he de confessar que és una noticia que m’ha cridat l’atenció. Per una banda ningú pot privar a una editorial d’assenyalar sobre un mapa un sender. Però el cert és que les federacions han fet i fan un grandísim esforç en el marcatge i manteniment dels senders, feina normalment no reconeguda. Els senders són un gran actiu i recurs turístic i sembla lògic que les administracions col·laborin en les tasques relatives a la seva conservació. Tanmateix sovint les administracions enlloc de coordinar-se amb les federacions i entitats fan la seva pròpia política de marcatge i senyalització de camins i senders, creant-se duplicitats. Malauradament no és cap novetat que les administracions públiques s’en rentin les mans, i llevat de l’Aragó, on la DGA ha fet una aposta clara i decidida pels senders mitjançant Prames, enlloc el tema està prou ben resolt.

 

Caldrà anar seguint aquesta noticia i veure si s’aconsegueix cap objectiu. És interessant el fet que per primer cop algú s’enfronta a l’administració des d’una posició contundent, en una nova manifestació de la tensió no resolta entre la societat civil i els poders públics. En tornarem a parlar.

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.