Eleccions a la Feec

Aquests dies està tenint lloc el procés de renovació de la Junta Directiva de la FEEC. De fet s’acaba de proclamar oficialment com a guanyadora l’única candidatura presentada, que està encapçalada per l’anterior president, amb una certa renovació de càrrecs.  La sensació que em dona és que aquest fet està passant sense pena ni glòria i no té el més mínim impacte entre el col·lectiu excursionista. En principi és normal que això succeeixi, ja que les eleccions a la junta directiva d’una federació esportiva només afecta a les entitats que en pertanyen, però no als esportistes. En aquest cas és igual, i només els centres excursionistes hi poden votar.

[@more@]

Però el que més m’inquieta és l’absoluta indiferència de la majoria d’entitats i centres excursionistes. Em penso que moltes d’aquestes entitats veuen a la Feec com un simple ens expenedor de llicències i poca cosa més. Si és així d’entrada és injust, ja que la Feec fa moltes coses més que expedir les llicències. Però a banda de la injustícia, és preocupant aquest distanciament entre els centres i la federació.

Els centres excursionistes i la Federació tenen papers i funcions molt diferents, però ambdós són unes institucions essencials. L’excursionisme és bàsicament una pràctica individual o de petit grup, però té al seu davant importantíssims reptes (renovació d’estructures directives, transformació dels objectius i mitjans del centres excursionistes, protecció de la natura, reequilibri entre el voluntariat i el professionalisme, defensa del lliure accés a la muntanya…) que ha d’encarar col·lectivament. Davant de la complexitat de la societat actual les actuacions individuals cada cop tenen menys camp d’acció. Amb les més de 300 entitats repartides per Catalunya aquests objectius només es poden encarar des d’un ens comú, des d’una institució forta, amb mitjans i representativa. Fins que no ens en inventem cap d’altre, de moment la Feec és la institució que agrupa i representa a tots els excursionistes. Només per aquest aspecte representatiu la renovació de la Feec hauria d’aixecar una mica més d’interès.

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.