La feina ben feta no té fronteres

L’altra dia fullejava un llibre que s’acaba de publicar, en l’actual intent de rellançar el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes. Es diu

Història de totes les seleccions esportives catalanes (1904-2005)

i l’ha fet el periodista Josep Maria Raduà i Domènech, pagat per la Plataforma Proseleccions Catalanes, és a dir, pagat pel Departament de Presidència, és a dir, pagat per tots nosaltres.

És un llibre gruixut, de prop de 500 planes. Està classificat per federacions i disciplines esportives i intenta recollir les activitats esportives internacionals de cada esport.

Em miro amb un cert deteniment el capítol 25, dedicat a la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, és a dir, l’excursionisme, l’únic esport que conec mínimament. Comença amb algunes dades de l’alpinisme i l’escalada a Catalunya. Diu que el 1876 es funda el CEC (?), l’entitat esportiva més antiga de l’Estat (?). Diu que la revista Vèrtex l’edita l’editorial Cossetània (?), rebateja a Josep Maria Batista i Roca com a Joan Batista (?), confon contínuament el CEC amb la resta d’entitats de l’excursionisme català (?) i seguidament s’embolica amb la selecció de curses de muntanya i els campionats mundials.

Desconec com estan fet els altres capítols, però aquest està farcit d’errors importants. Es normal que un llibre d’encàrrec un autor que deu anar curt de diners vagi per feina amb la documentació que li faciliten sense verificar cap dada, però no es pot admetre de cap manera el seguit d’errades i equivocacions. Està bé escombrar cap a casa i fer país, però si com deien “la feina ben feta no té fronteres”, aquesta em sembla que no té gaire bon futur.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.