Premis de Periodisme de Torelló

Parlava amb l’anterior post del festival de cinema de Torelló. Avui ja sabem els premiats. Jo finalment em vaig perdre les pel·lícules per un petit problema personal, encara que m’han dit que la millor era la dels pingüins.

Però avui no volia parlar de films, sinó de la nova iniciativa del Festival, el Premi de Periodisme de Muntanya i Aventura, que consisteix en atorgar un premi al millor reportatge o article publicat sobre muntanyisme i aventura. Els dos premiats, Antxon Iturriza i l’Albert Torrent, a banda de bons amics, em penso que representen dues línies interessants.

El primer és el reconeixement a tota una trajectòria, ja que l’Antxon fa més de vint-i-cinc anys que publica regularment en diversos mitjans. Té la sort que al País Basc els diaris sempre han acollit amb normalitat els temes de muntanya, no com a casa nostra, però d’això ja n’hem parlat. És un home d’ofici, veterà, probablement el millor periodista de muntanya que hi ha.

L’Albert Torrent és un noi jove, de vint-i-cinc anys, que tot just comença, però que ho fa amb molta il.lusió i dedicació, que em consta positivament que es prepara a consciència els seus articles, i que dignifica la professió.

Moltes felicitats a tots dos, i llarga vida per seguir publicant. I al Festival pel nou premi. I als periodistes i escriptors que es preparin per l’any vinent!

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.