Parcs Naturals

Acabo de llegir un article a la revista Consumer d’Eroski, on fa una anàlisis dels parcs naturals. Segons l’estudi fet les infrastructures globals del PN han millorat, però per contra aquests perden visitants. Indiquen que en els darrers sis anys el PN que tenen centre d’interpretació ha passat de menys de la meitat a més del 75 %, però per contra els visitants han minvat en un 15 %.Segons les xifres, els dos PN més visitats estan a Catalunya. El primer és el del Montseny (1,2 milions de visites/any), el segon el Delta de l’Ebre (750.000) i el que menys les illes Columbretes (3.346). Globalment els 24 PN estudiats rebren uns 5,5 milions de visites. La superfície dels 24 PN és superior a les 319.148 hectàrees, sent el més gran el de Guara, i el més petit el de les Columbretes.

Dins de l’estudi s’ofereixen altres dades menors. Em quedo amb algunes conclusions. Malgrat l’aparent minva de visitants, hi ha molta gent que els visita. Els PN han crescut quantitativament amb els darrers anys. La gran pregunta és: creix la consciència conservacionista i de respecte al medi de tots els visitants? Aquest seria el veritable èxit dels PN.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una comentari en l'entrada: Parcs Naturals

  1. Cyric diu:

    bona pregunta! i la resposta és… la majoria de la gent que visita els PN té aquesta consciència, no? aixo és positiu de per si. però si, malgrat l’amillorament de les infraestructures el nombre de visitants baixa… és inquietant

Els comentaris estan tancats.