Escalada en gel

Gràcies a aquesta onada de fred siberià que hem tingut la darrera setmana quasi tots els rierols, cascades, salts d’aigua, torrents i barrancs s’han gelat arreu de Catalunya. Això ha portat la felicitat als escaladors de gel, que en aquest país sempre estant patint pel poc rigor dels hiverns mediterranis. Aquest cap de setmana s’han fet escalades insòlites, com una cascada de la Jonquera, del Port de la Selva o moltes del Prepirineu que quasi mai es glacen.

L’enorme afecció a l’escalada en gel que ha explotat en els darrers 10 anys és un fenomen que em té una mica intrigat. Aquestes escalades no són gens fàcils, exigeixen una elevada tècnica, els perills externs són evidents, cal un gran aplom i un elevat domini de la por. Sempre he pensat que no és un tipus d’escalada accessible a tothom, i és molt més exigent i selectiva que l’escalada en roca. Em pregunto que porta cada dia a més gent a practicar-la. Evidentment el material modern ho facilita molt, però em penso que els escaladors de glaç tenen una estranya relació amb un element efímer com és l’aigua congelada. Hi ha un repte personal en interpretar i llegir el gel, en intuir on aguanta i on es pot trencar, en anticipar el perill. És una activitat molt cerebral que ha de proporcionar unes sensacions que cap altra tipus d’escalada pot donar. Què en penseu?

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Escalada en gel

  1. Ostres, t’he llegit per tafaneria… saps? recomanaré el teu blog a un gran amic que tinc amant de la muntanya!!
    Endavant!!

Els comentaris estan tancats.