Premi Margalef

El nostre benvolgut govern de la Generalitat acaba de crear un premi internacional adreçat a premiar el treball d’aquelles persones i entitats que promoguin el respecte al medi ambient. Estarà dotat amb 100.000 euros (quantitat molt respectable i que el converteix en el premi català més dotat, inclòs per davant del Premi Catalunya) i per recordar al gran ecòleg català Ramon Margalef, recentment traspassat, portarà el seu nom.

Benvingut sigui aquest premi, i qualsevol altra tasca, acció o actuació dedicada a la promoció del medi ambient, però em penso que si tots els Departaments de la Generalitat tinguessin com a criteri d’actuació la preservació i promoció del medi ambient, aquest en sortiria guanyant i no caldrien tants premis. Els premis estan bé per reconèixer una trajectòria, però des del dia a dia de l’acció de govern és com es fa realment una política clara i decisiva en favor del medi ambient. No voldria pensar que amb aquest premi es vol tapar la mala consciència de polítiques molt desafortunades envers la protecció del medi.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.