Festival de cinema de Torelló

 Aquest cap de setmana i fins el dia 21, es celebra a Torelló la 22è edició del Festival Internacional de cinema de muntanya i aventura (www.torellomountainfilm.com) . Un festival petit, fet en una població petita, amb mitjans limitats, que s’ha anat consolidant amb el pas dels anys, gràcies a l’esforç d’un reduït equip fins assolir un notable prestigi. Lluny dels grans festivals com Trento i Banff, el de Torelló és un festival de talla més humana, el que no exclou poder veure també les millors pel·lícules d’arreu del món on sempre hi ha la possibilitat de conèixer personalment a alguna de les figures alpinístiques que hi conviden.  [@more@]

El programa d’enguany és variat, amb tota mena de reportatges, pel·lícules, documentals i retrospectives. Hi destaca el passis de la pel·lícula Touching the void, basat en la sobrecollidora novel·la de Joe Simpson sobre l’accident patit en el Siula Gran, pel·lícula que ha obtingut molt bones crítiques. L’assistència del conegut realitzador Fulvio Mariani, de l’escaladorai alpinista Catherine Destivelle o la retrospectiva sobre el K2 completen el programa. La cita de Torelló és inexcusable per a tots els amants del cinema de muntanya a casa nostra. Felicitats a l’equip organitzador i bon festival a tothom.

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.