Aplec Excursionista Països Catalans

Aquest llarg cap de setmana del pont de Tots Sants, com ja és tradició, s’ha celebrat l’Aplec Excursionista dels Països Catalans a Sant Pau de Seguries, al Ripollès. http://www.cec-centre.org/aplec/

És curiós com aquesta iniciativa que reuneix i fa conviure excursionistes del Principat, del País Valencià, de la Catalunya Nord i les Illes manté la seva vigència. Ja sé que per a molts anar a aquest trobada és una manera de fer turisme, però em sembla interessant la vigència de la formula de l’Aplec.

Per una banda perquè és manté la idea dels Països Catalans. Ara que els polítics no s’atreveixen a defensar aquest concepte, l’excursionisme manté una trobada que intenta aplegar a gent de totes bandes amb una llengua comuna per sobre les divisions administratives, enfortir els lligams i fer-se conèixer. Trobades com aquestes fan molt més per enfortir els Països Catalanes que moltes accions purament polítiques.

També perquè mantenir un Aplec en forma de Campament té el seu mèrit. Els canvis socials i de la facilitat de comunicacions han fet desaparèixer quasi totalment els campaments que tanta tradició havien tingut en el món excursionista. Mantenir un campament en aquest Aplec com espai de convivència, de relació, d’intercanvi, em sembla quelcom sorprenent i molt positiu.

El pla d’activitats per aquests tres dies és dens i atapeït. És evident que no es tracta d’una trobada oficialista, ni de circumstàncies i obligada, sinó que respon a la vitalitat i empenta d’alguns dels organitzadors (encara que potser no li agrada, ja que és una persona discreta, cal reconèixer la gran capacitat organitzativa d’en Francec Beato, qui està al darrera d’aquest Aplec) i de molts dels participants, que any rera any es van retrobant en algun punt de la geografia dels Països Catalans.

Ben aviat sabrem el balanç final d’aquest Aplec i la convocatòria per l’any vinent, però en aquest moments d’excursionisme postmodern i competitiu, cal recordar iniciatives i realitats positives com aquesta.
Es pot consultar una crònica a http://www.feec.es/Noticies/noticia.php?noti=1834

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.