Flassades i condició humana


Llegeixo al diari el Mundo que les autoritats del poble suís d’Andermatt han decidit cobrir una llengua de la gelera on està l’estació d’esquí de Gemsstock amb una gran flassada en un intent d’evitar la seva desaparició i protegir-la de la radiació solar. La flassada està feta amb teixits artificials i cobreix una àrea entre 3.000 i 4.000 metres quadrats. És de color blanc, ha costat uns 70.000 euros.

Sembla que l’escalfament del planeta és un fet, i més enllà d’anècdotes com aquesta, cal replantejar-se a fons el model energètic, la disminució de les energies fòssils i tirar endavant noves polítiques globals. Noticies curioses com aquesta posen de manifest un cop més la futilitat de la vanitat humana, que es pensa que amb una flassada pot evitar fenòmens planetaris.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.