Lluita de meteors

El divendres va començar un nou temporal del nord, l’enèsim d’aquest hivern sever. Ha fet fred, molt i molt vent i més de mig metre de neu nova a la cara nord pirinenca. Vam anular l’excursió a la Vall d’Aran i jo diumenge vaig fer una sortideta per una serra prepirinenca. Vaig buscar un lloc que no superes els 1500 metres i prou protegit dels embats del vent.

A quarts de vuit del mati em vaig posar a caminar. El dia començava a aixecar-se, però ja s’intuïa el contrast. Del nord venien glopades de núvols, impulsades per un fort vent, que arrossegava la neu. El sol, tímidament, s’anava despertant, però els núvols intentaven tapar-lo. Durant unes hores la lluita fou aferrissada. El vent feia saltar els núvols per sobre la carena i el tapava, però el sol, impassible anava guanyant alçada. A cops semblava que es feia de nit i la neu em deixava blanc, però pocs minuts després una llum tènue i lletosa ho envaïa tot. Per l’atmosfera es veia córrer les volves lliurament. Era una lluita aferrissada, entre dos meteors, cadascú intentant imposar la seva llei. L’espectacle era meravellós. Mentre caminava pel  corriol  ho contemplava embadalit. Poques coses hi ha més senzilles i grandioses que l’espectacle de la natura desfermada.

Vaig recordar llavors el verset de J.V.Foix,

 

 "Si venteja, corro adelerat,
els camins irresolts de la carena."

 

Cap al migdia la lluita va quedar en taules. El sol va imposar el seu mandat a la vall i a la plana, mentre que a la muntanya els núvols s’afarraven a les carenes i ho anaven emblanquint tot. Jo, deixant-me portar pel vent, vaig seguir el camí de la carena fins el cim. [@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.