Congrés de Neu i Muntaya

Llegeixo la propera convocatòria d’un futur Congrés de Turisme de Neu i Muntanya a Andorra el proper mes d’abril (www.congresdeneu.ad). Em crida l’atenció la presentació i alguns dels eixos de debat. Els organitzadors afirmen que el turisme de neu i de muntanya han deixat d’estar de moda i esta perdent quotes de mercat en els seus destins tradicionals. Diuen que el turisme de neu ha perdut el monopoli de les vacances d’hivern, els productes de muntanya són obsolets i els tradicionals turistes de muntanya estan envellint.

Es una afirmació sorprenent i que no acabo d’entendre. El turisme globalment creix, i a casa nostre, si mes no, el turisme de muntanya i neu continua creixent. Probablement no amb la rapidesa i velocitat que voldrien els empresaris, però no em sembla que estigui en regressió. Es que potser hom s’havia fet massa expectatives sobre el turisme de neu i muntanya? No ho sé, però caldrà seguir atentament les ponències i conclusions d’aquest congrés.

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.