Saló Nàutic

Aquest cap de setmana comença a Barcelona la celebració d’una nova edició del Saló Nàutic. La visita a aquest Saló és tot un espectacle. Veure els vaixells, les llanxes, els bots i els grans iots té el seu impacte. Però que té a veure la nàutica amb la muntanya?

Mentre passejava pel Saló em venia al cap el nom d’uns quants alpinistes i escaladors que després d’una llarga trajectòria a la muntanya han mirat cap al mar. El company de cordada de Loretan, en Jean Troillet, després d’uns ascensions himalaiènques impressionants, s’ha dedicat a navegar amb intensitat. Alguns escaladors també s’han enganxat al mar. En Toni Casas, un dels pioners de l’escalada esportiva catalana, va ficar-se en un petit vaixell i ha navegat molts dies, sense deixar d’escalar, però. Quan li vaig fer una entrevista a la Nani Duró, alpinista andorrana amb tres vuitmils, em deia que la seva vocació frustrada i el seu somni era perdre´s amb una barqueta pel mar. I en Joan Martí, emblemàtic guarda del Pedra i actiu escalador, està abocant-se a la navegació.

Que porta a alguns alpinistes cap al mar? No ho sé, però suposo que el desig de grans horitzons, la convivència amb la natura, un cert desig de solitud, la màgia dels grans oceans, l’allunyament de certs patrons socials, els espais de retrobament personal, la pràctica d’un esport amb menys riscos desprès de viure situacions límit. Crec que hi ha uns lligams ocults entre la muntanya i el mar que m’agradaria anar descobrint.

 

[@more@]

Quant a muntanya

El meu nom és Enric Faura i sóc un excursionista dels molts que hi ha a Catalunya. M\'agrada la muntanya per sobre de tot, especialment la neu, però també els llibres de muntanya i intentar reflexionar sobre les coses que passen i el seu perquè. Des d\'aquesta bitàcola m\'obligaré a escriure periodicament unes ratlles per procurar pensar sobre tot allò que tingui relació amb el món de la muntanya des de la meva perspectiva personal.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.